Μπορείς να «φτιαχτείς» από έλαιο CBD;

Μπορείς να «φτιαχτείς» από έλαιο CBD;

Το ενδιαφέρον για τα έλαια CBD και τα παράγωγα του έχει αρχίσει να μεγαλώνει από τη στιγμή που η κανναβιδιόλη άρχισε να ενδιαφέρει την ιατρική βιομηχανία. Πολλοί αναρωτιούνται αν η CBD μπορεί να προκαλέσει ευφορία και ζαλάδα. Η πιο σύντομη και άμεση απάντηση είναι ΟΧΙ.  

Όπως και η THC, η οποία προκαλεί στους χρήστες το «φτιάξιμο», η CBD είναι ένα κανναβινοειδές που βρίσκεται στο φυτό της κάνναβης. Μετά την εκχύλιση του από το φυτό, η δομή του ελαίου CBD παραμένει αναλλοίωτη, όπως συμβαίνει και με κάθε συμπυκνωμένο αιθέριο έλαιο. Βλέποντας πως προέρχεται από ποικιλίες του φυτού με υψηλότερες περιεκτικότητες CBD σε σχέση με THC, καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορεί να προκαλέσει ψυχοκινητική επίδραση μιας και η κανναβιδιόλη δεν έχει καν τέτοια δράση. 

Στην πραγματικότητα έχει αποδειχθεί ότι η CBD αναιρεί την επίδραση της THC σε ένα χρήστη , επομένως είναι αδύνατο «να φτιαχτείς» όταν χρησιμοποιείς έλαιο CBD. Επομένως, αν θέλετε πραγματικά μια τέτοια εμπειρία θα πρέπει να αναζητήσετε εκχύλισμα THC και όχι CBD. Η μόνη άμεσα αισθητή επίδραση του λαδιού CBD στο σώμα σας θα είναι μια χαλαρή και γαλήνια αίσθηση. Συνδυάζοντας και τα δύο κανναβινοειδή ταυτόχρονα, η CBD μπορεί να περιορίσει τις ψυχοδραστικές αλληλεπιδράσεις της THC. 

Ας σημειώσουμε ότι τόσο η βιομηχανική όσο και η ινδική κάνναβη περιέχουν πολλά μη ψυχοδραστικά κανναβινοειδή. Η βιομηχανική κάνναβη διαφέρει από την ινδική , από την άποψη ότι η βιομηχανική καλλιεργείται ειδικά για μη ψυχαγωγικούς σκοπούς και περιέχει πολύ μικρή συγκέντρωση THC . Για αυτό το λόγο το έλαιο CBD εξάγεται κυρίως από τη βιομηχανική κάνναβη και περιέχει μόνο ίχνη THC.  

Η CBD λοιπόν, είναι ένα φυσικό «φάρμακο»  που έχει αποδείξει να έχει όλα τα θετικά που προσφέρει η THC , συμπεριλαμβάνοντας την καταπολέμηση άγχους, φλεγμονών, ψυχώσεων, ναυτίας και πολλών ακόμα. Επίσης, χρησιμοποιείται συχνά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.  Ωστόσο παρόλο που η αρχική βιβλιογραφία είναι πολλά υποσχόμενη χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να αποδειχθεί οριστικά ότι αυτό οφείλεται μόνο στην CBD.  

Πηγή: https://thehempoilbenefits.com/cbd-oil-highΚαλωσήρθατε στη Biorewild

Η ιστοσελίδα απευθύνεται σε ενήλικες. Αν είστε άνω των 18 ετών παρακαλώ επιβεβαιώστε.